lauantai 18. lokakuuta 2014

Herkkuresepti


Lauantain voi viettää vaikka leipoen!

Tässä teille oikea herkkuresepti,
jota testailin eilen ja sen verran maistuvaa oli kakku,
ettei sitä enää oo jäljellä murustakaan :)
Ohjeen oon napannut jostakin (muistaakseni?) täältä
blogimaailmasta, mutten yhtään muista keneltä...

SNICKERS-KAKKU

POHJA:
1 pkt Bastogne-keksejä
75g voita
1 dl suolapähkinöitä

KINUSKIKASTIKE

2 dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 tl v-sokeria

KUORRUTUS

200g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
0,5 dl suolapähkinöitä

Murskaa keksit ja suolapähkinät ja sekoita joukkoon
sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 23cm)
pohjalle ja reunoille.

Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja sokeri.
Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos
sakenee. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla.
Jäähdytä hetki.
Levitä kastike keksipohjalle.

Paloittele maitosuklaa kattilaan ja lisää kerma.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
Sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle.
Ripottele pinnalle vielä suolapähkinät.


Jos malttaa odottaa kakun tekeytymistä huomiseen
niin maut ovat vielä paremmin kohdallaan kuin 
leivontapäivänä herkuteltuna.

Mutta hyvää se on silloinkin ;)


MAKOISAA LAUANTAITA!

8 kommenttia:

  1. Nam, mikä herkku.
    Aurinkoista lauantaita sinulle.

    VastaaPoista
  2. Taivaallisen näköistä ja varmasti makuista <3

    VastaaPoista
  3. Oi miten herkullisen näköinen ja taatusti makuinen ❤️

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyykin kokeilla...nami nami :) mukavaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
  5. Herkullista jakamista! Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Jo nämä pelkät kuvat veivät kielen mennessään :) Tätä täytyy joskus testata.
    Terkkuja sinne ja leppoista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  7. Koklatkaapa. Suosittelen ;)
    Meillä tätä ei tarvinnut ainakaa kellekkää tuputtaa...hävis aika äkkiä parempiin suihin :)

    VastaaPoista
  8. juuri tein ensimmäisen. Maistaa olen saanut jo aikaisemmin. Toivottavasti onnistuin.. en siis ole vielä ehtinyt maistamaan :)

    VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistäsi :)