Viikonlopun kunniaksi herullista reseptiä!
Ohje on Lantliv:stä 9/2013
vapaasti ja vähän sinnepäin suomennettu :)
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
200 g kylmää voita kuutioina
1 keltuainen
1 l mustikoita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Sekoita kuivat aineet ja voi sekaisin.
(Ohjeessa luki,että mixerillä,mutta mä tein sähkövatkaimella.)
Lisää murumaiseen seokseen keltuainen ja vatkaa nopeasti
tasaiseksi. Kauli 3/4 osaa taikinasta levyksi ja painele se
voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.Pistele pohja haarukalla
ja laita jääkaappiin oottamaan n.30 minuutiksi.
Lämmitä uuni +200 asteeseen.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot ja kaada ne
vuokaan pohjan päälle. Kauli loppu taikina ohueksi ja leikkaa
siitä taikinasuikaleita.Tee niistä ristikko mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa n. 45 min ja tarjoile vaniljakerman,
vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Erittäin herkullista
<3
Oikein mukavaa Venetsialaisviikonloppua!
Njam! Täytyy kokeilla:)
VastaaPoistaKiitos samoin teille mukavaa Venetsialaista <3
Suosittelen!
PoistaMustikkatäytteeseen tuli aika paljon sokeria,mutta nam,että oli herkkua ;)
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Kävin viikolla pari kertaa keräämässä mustikoita, on niitä vielä. Mustikkapiirakoita tuli leivottua muutama heinä-elokuussa, kun Israelin lapset ovat hulluna niihin!
VastaaPoistaTunnelmallista ja kivaa venetsialaista!
Ja tää oli mukavan nopea tehdä.Ja helppo!
PoistaMikähän ilta me saatais naapurit kyläilemään??Esikoinen on sitä kovasti koittanu saada onnistumaan,mutta miten on muka koko aika jotain... :/???
KOkeillaampa lähiaikoina sovitella :)