maanantai 16. syyskuuta 2013

Lämpimäisiä


Johan taas aikaa vierähti edellisestä
postauksesta...ihan harmittavaisen paljon!

Tässä viimeksi lupaamani 
ohje,jonka löysin googlettamalla
sana : kauraleipä.
Helppo,mutta hiukan aikaa viepä ohje.
Mutta hyvää kannattaa odottaa :)
Niin hyvää ja maukasta!

Ohje on alkujaan ruotsalainen,
siitä kerrotaan.


RAPEAKUORINEN LEIPÄ
2 kpl

6 dl haaleaa vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
9-11 dl vehnäjauhoja


1. Sekoita ainekset löysäksi taikinaksi.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.
2. Anna kohota 1 tunti.
3. Tee taikinasta 2 leipää suoraan pellille
(taikina oli leivottaessa tosi löysää,vaikka laitoin
tuon 11 dl jauhoja.Taikinan lusikoin pellille
suunnilleen leivän muotoon.)
Kohota leipiä n.20 min.
4. Paista leipiä 250:ssa 15 min.
Pienennä sen jälkeen uunin lämpö 
100 asteeseen ja anna leipien paistua vielä
reilu tunti.

Sitten vain voita päälle ja nautiskelemaan :)




8 kommenttia:

  1. Oikein vesi kihosi kielelle..nams...kokeiluun meni mullakin ohje :)
    kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä. Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla.
    E-R

    VastaaPoista
  3. Minullakin menee kokeiluun tuo ohje :) Kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Kiitti ohjeesta ! Täytyy kokeilla :)
    Ihanasti esillä arkut (edellinen postaus).
    Teillä on kyllä kaunis koti !

    VastaaPoista
  5. Kannattaa koklata.Me ainaki tykättiin.Kuori on ihanan rapsakka ja sisältä pehmeää,nam!Tän hetken ykkös iltapala meijän perheessä.(Tuo kuvan leipä ei nyt ihan ollu kyllä edukseen,valitettavasti.)

    Ps.Kiitos mukavista kommenteistanne,jotka aina niin ilahduttaa <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta! Hyvät leipäohjeet on aina tarpeen :) Olisko sulla mitään hyvää ohjetta ruisjauhoista?

    VastaaPoista
  7. Tämä näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Heti kun seuraavaksi löydän hetken leipoa itselle, niin pitääpä muistaa!

    VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistäsi :)