Johan taas aikaa vierähti edellisestä
postauksesta...ihan harmittavaisen paljon!
Tässä viimeksi lupaamani
ohje,jonka löysin googlettamalla
sana : kauraleipä.
Helppo,mutta hiukan aikaa viepä ohje.
Mutta hyvää kannattaa odottaa :)
Niin hyvää ja maukasta!
Ohje on alkujaan ruotsalainen,
siitä kerrotaan.
RAPEAKUORINEN LEIPÄ
2 kpl
6 dl haaleaa vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
9-11 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita ainekset löysäksi taikinaksi.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.
2. Anna kohota 1 tunti.
3. Tee taikinasta 2 leipää suoraan pellille
(taikina oli leivottaessa tosi löysää,vaikka laitoin
tuon 11 dl jauhoja.Taikinan lusikoin pellille
suunnilleen leivän muotoon.)
Kohota leipiä n.20 min.
4. Paista leipiä 250:ssa 15 min.
Pienennä sen jälkeen uunin lämpö
100 asteeseen ja anna leipien paistua vielä
reilu tunti.
Sitten vain voita päälle ja nautiskelemaan :)
Kiva saada ohje:) aion kokeilla..
VastaaPoistaOikein vesi kihosi kielelle..nams...kokeiluun meni mullakin ohje :)
VastaaPoistakiitos :)
Näyttääpä hyvältä. Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla.
VastaaPoistaE-R
Minullakin menee kokeiluun tuo ohje :) Kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaKiitti ohjeesta ! Täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaIhanasti esillä arkut (edellinen postaus).
Teillä on kyllä kaunis koti !
Kannattaa koklata.Me ainaki tykättiin.Kuori on ihanan rapsakka ja sisältä pehmeää,nam!Tän hetken ykkös iltapala meijän perheessä.(Tuo kuvan leipä ei nyt ihan ollu kyllä edukseen,valitettavasti.)
VastaaPoistaPs.Kiitos mukavista kommenteistanne,jotka aina niin ilahduttaa <3
Kiitos ohjeesta! Hyvät leipäohjeet on aina tarpeen :) Olisko sulla mitään hyvää ohjetta ruisjauhoista?
VastaaPoistaTämä näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Heti kun seuraavaksi löydän hetken leipoa itselle, niin pitääpä muistaa!
VastaaPoista