perjantai 30. elokuuta 2013

Herkkuohje


Viikonlopun kunniaksi herullista reseptiä!
Ohje on Lantliv:stä 9/2013
vapaasti ja vähän sinnepäin suomennettu :)


4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
200 g kylmää voita kuutioina
1 keltuainen
1 l mustikoita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Sekoita kuivat aineet ja voi sekaisin.
(Ohjeessa luki,että mixerillä,mutta mä tein sähkövatkaimella.)
Lisää murumaiseen seokseen keltuainen ja vatkaa nopeasti
tasaiseksi. Kauli 3/4 osaa taikinasta levyksi ja painele se 
voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.Pistele pohja haarukalla
ja laita jääkaappiin oottamaan n.30 minuutiksi.

Lämmitä uuni  +200 asteeseen.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot ja kaada ne
vuokaan pohjan päälle. Kauli loppu taikina ohueksi ja leikkaa
siitä taikinasuikaleita.Tee niistä ristikko mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa n. 45 min ja tarjoile vaniljakerman,
vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.


Erittäin herkullista
<3


Oikein mukavaa Venetsialaisviikonloppua!



4 kommenttia:

  1. Njam! Täytyy kokeilla:)
    Kiitos samoin teille mukavaa Venetsialaista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen!
      Mustikkatäytteeseen tuli aika paljon sokeria,mutta nam,että oli herkkua ;)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Kävin viikolla pari kertaa keräämässä mustikoita, on niitä vielä. Mustikkapiirakoita tuli leivottua muutama heinä-elokuussa, kun Israelin lapset ovat hulluna niihin!
    Tunnelmallista ja kivaa venetsialaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tää oli mukavan nopea tehdä.Ja helppo!
      Mikähän ilta me saatais naapurit kyläilemään??Esikoinen on sitä kovasti koittanu saada onnistumaan,mutta miten on muka koko aika jotain... :/???
      KOkeillaampa lähiaikoina sovitella :)

      Poista

Kiitos ilahduttavasta viestistäsi :)