Kesän ehdoton herkku mansikoiden jälkeen
on kaikenlaiset raparperijutut.
Kiisseli on meijän lasten lempparia
eikä raparperipiirakatkaan jää maistelematta.
Pitkästä aikaa laitan ohjetta tänne blogiin.
Tämä raparperipaistos on ruotsalainen ohje.
Länsinaapurissa ne osaavat tuon leipomisen taidon.
RAPARPERIMURUPAISTOS
Täyte:
500g raparperia
0,5 - 1dl sokeria
Muruseos:
150g voita
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
(1tl kardemummaa)
1. Pilko raparperit paloiksi ja laita ne vuokaan (halk. 26cm)
sokerin kanssa.
2. Nypi huoneenlämpöinen voi kuiviin aineisiin niin, että saat
murumaisen seoksen aikaiseksi.
(Itse lisäsin tuohon ohjeeseen kardemummaa)
3. Levitä seos raparperiviipaleiden päälle.
4. Paista 225 asteessa 25 - 30min.
5. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Blogin puolella en ookkaan vielä esitellyt meijän koiravauvaa,
joka muutti meille huhtikuussa.
Bablo on nyt 5kk:n ikäinen ja kasvaa päivittäin hurjaa vauhtia.
Uutta ihmeteltävää ja opittavaa löytyy joka päivä
sekä koiralla, että sen omistajilla ;)
Hih, teillä onkin "pieni koiravauva"! Se ei taida ihan joka syliin mahtuakkaan!:D Ihana! Tuo raparperipaistos on kerrassaan suussasulavaa! Itseasiassa nuo kuvat saivat veden herahtamaan kielelleni, eli leipomustarvikkeen esille ja leipomaan!:)
VastaaPoistaVoi onnea hauvavauvan johdosta ♥♥♥
VastaaPoistaIhana kuolakaveri. Meillä on ollut nöffi, joka oli verrattavissa bernhardilaiseen, kuolasi ja sotki kaikki paikat, mutta suloinen ja ihana silti.
VastaaPoistaPaljon onnea suloisesta koiravauvasta ja ihanaa syksyä!
VastaaPoistaMeidän koira on kohta 8-vuotta, mutta teidän vauvaa paljon pienempi.
VastaaPoistaOnnea koira vauvan johdosta.
Hyvää alkanutta viikkoa.