tiistai 28. helmikuuta 2017

Pari reseptiä



Oltiin sitten arjessa tai lomalla
niin aina on uudet reseptit tervetulleita
ruokapöytään. Ja varsinkin ne,
jotka maistuvat perheessä jokaiselle.

Ajattelin uusimmat täälläkin jakaa.
Toivottavasti niistä on apua ja inspiraatiota
monen muunkin arkeen ja keittiöön. 



MAKKARAPERUNAVUOKA
4-6:lle

500g lenkkimakkaraa
500g perunoita
öljyä
120g smetanaa
2 kananmunaa
2rkl vahvaa sinappia
2tl sinapinsiemeniä
1rkl ketsuppia
100g Mustaleima-emmentaljuustoa,
 raastettuna
1tl suolaa
mustapippuria


*Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kuori ja siivuta makkara.

*Kuori ja siivuta perunat ohuiksi siivuiksi.

*Paista makkarat paistinpannulla, öljyssä
pyörittäen rapeiksi.

*Paista myös perunasiivuja pannulla, niin
että ne hiukan ruskistuvat.
Ei tarvitse kypsyä.

*Sekoita smetanan joukkoon kananmunat,
sinappi, sinapinsiemenet, ketsuppi
sekä puolet juustoraasteesta.

*Sekoita ruskistuneet makkarat, perunat
ja maustettu smetana.

*Kaada voideltuun uunivuokaan.
Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista 175 asteessa n.45min.

*Tarjoile vuoan kanssa raikasta salaattia.




Ja tottakai herkullisen aterian kruunaa 
silloin tällöin jälkkäri.

Täällä loppui kuukauden kestänyt herkkulakko
ja sen päätteeksi kokeilin tehdä,
näitä niin kovasti kehuttuja herkkuja.

Ja voin kyllä suositella :)

SNICKERSSIT

Pohja:

150g Digestive-keksejä
50g voita sulatettuna

Täyte:

2dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
0,5dl tummaa siirappia
30g voita
1,5dl suolapähkinöitä

Päälle:

100g maitosuklaata


*Sekoita murskatut Digestive-keksit
voisulan kanssa ja painele suorakulmaiseen,
leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
 Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi.

*Mittaa täytteen ainekset paksupohjaiseen
kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä,
kunnes seos sakenee.
Tähän voi mennä n.30min.
Sekoita seosta koko ajan, ettei se pala
pohjaan.

*Jos haluat laittaa suolapähkinöitä täytteeseen,
niin tee se tässä vaiheessa.

*Kaada valmis täyte keksipohjan päälle
ja laita jääkaappiin jähmettymään.

*Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja
kaada hieman jäähtyneenä täytteen päälle.
Laita taas jääkaappiin jähmettymään.

*Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan
kokoisiksi paloiksi ja herkuttele!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ilahduttavasta viestistäsi :)